پارس عمران

مرکز آموزش مهندسی عمران و معماری

پارس عمران

مرکز آموزش مهندسی عمران و معماری

کدام درست تر است ؟ اجرای تاسیسات از کف یا از زیر سقف ؟

Snap5133

کدام درست تر است ؟ اجرای تاسیسات از کف یا از زیر سقف ؟

در  بسیاری از ساختمان ها لوله های تاسیسات از کف واحد عبور میکند و در بعضی از ساختمان ها لوله های تاسیسات از زیر سقف عبور کرده و در سقف کاذب قرار میگیرند . کدام روش درست تر است ؟

-روش معمول و نامطلوب اجرای تاسیسات در ساختمان به این صورت میباشد که ابتدا تاسیسات در کف اجرا شده و روی آنها ماهیچه سیمانی کشیده شده میشود و سپس فضای بین آنها پوکه ریزی گردیده و روی پوکه ها یک لایه ملات  کشیده میشود  تا بتوان روی آن حرکت کرد و در آخر سرامیک کف کار میشود .

تاسیسات

تاسیسات


  • این روش دارای معایب فراوانی  میباشد که برخی از آنها عبارتند از :

 اجرای ماهیچه سیمانی روی تاسیسات پرهزینه و زمانبر میباشد .

 علی رغم اجرای ماهیچه سیمانی احتمال آسیب رسیدن به تاسیسات وجود دارد .

3-   پوکه ریزی در طبقات علاوه بر زمانبر و پرهزینه بودن موجب سنگینی سقف میشود .

4- عمر مفید تاسیسات به دلیل مجاورت با مصالح و فشارهای وارده کاهش می یابد .

  این روش از نظر حقوقی هم مشکلاتی دارد ، مثلا در صورت نشتی لوله آب ، به سقف طبقه زیر آسیب میرسد که بایستی بطور مطلوب تعمیر شده و رضایت آنان جلب شود .

6 – انجام تعمیرات ملزم به تخریب کفسازی میباشد که زحمت و هزینه زیادی دارد و برای همسایه ها نیز ایجاد مزاحمت مینماید  و در بسیاری از موارد مالک ترجیح میدهد تاسیسات جدید را از روی کار اجرا کند که از نظر ظاهری نامطلوب میباشد .

 


– با توجه به موارد فوق پیشنهاد میگردد تاسیسات هر واحد در زیر سقف همان واحد اجرا گردد که در اینصورت ماهیچه کشی ، پوکه ریزی و پلاستر روی پوکه ها حذف میشود که باعث کاهش وزن و حذف  هزینه های مربوطه میگردد و در صورت بروز مشکل و یا نیاز به تغییرات ، عملیات مربوطه در داخل واحد انجام شده و کاری با سایر واحدها ندارد .

 

-در زیرسقف نیز با توجه به رواج  سقفهای دکوراتیو کناف ، گچ و خاک و سفیدکاری سقف حذف میشود و سقف کنافِ  دکوراتیو  و ساده بطور همزمان اجرا میگردد و هزینه سقف کاذب نیز با توجه به حذف ماهیچه کشی و پوکه ریزی و همچنین حذف گچ و خاک و سفیدکاری سقف کاملا جبران میگردد که در ادامه آنالیز آن ارائه شده است .


  • مزایای فنی  اجرای تاسیسات زیر سقف و استفاده از سقف کاذب در ساختمانها:

1 – افزایش عمر مفید تأسیسات

2- دسترسی آسان به تأسیسات جهت تعمیرات : در صورت خرابی  و یا بوجود آمدن مشکل در تاسیسات امکان دسترسی به محل آسیب دیده در سقف کاذب  و اصلاح آن به راحتی امکان پذیر است و چون تاسیسات هر واحد داخل همان واحد و در زیر سقف کاذب خودش اجرا شده هیچگونه خسارت و یا مزاحمتی برای سایر همسایه ها ایجاد نمیشود .

3 –  اجرای صحیح سقف کاذب در ساختمانها تاثیر قابل توجهی در کاهش مصرف سوخت دارد.

4-  سقف کاذب موجب بهبود عایق بندی صوتی  و کاهش انتقال صدای کوبه ای در سقف میشود .

5- سقف کاذب از انتقال حرارت بین فضای داخلی و خارجی ساختمان در جلوگیری میکند

6- با وجود سقف کاذب امکان تغییرات بعد از تکمیل ساختمان مانند جابجایی در سیستم روشنایی  ایجاد شبکه اطفاء حریق ، فیبر نوری ، شبکه کامپیوتری ، نورپردازی و غیره فراهم میشود.

7- عدم ایجاد ترک در گچ سقف: معمولاً گچ سقف در محل تیرهای فرعی و محل اتصال بلوکها با تیرچه ها به دلایل مختلف از جمله تفاوت ضریب انبساط مصالح ، ترکهای زیادی میخورد و همچنین بر اثر مرور زمان رد تیرچه ها به علت جذب ذرات معلق در هوا به صورت خط تیره ای نمایان می شود که با اجرای سقف کاذب کلیه این مشکلات از بین میرود .

8- امکان ایجاد طرح های مختلف جهت زیباسازی سقف: سقف کاذب این امکان را فراهم می آورد که بتوان طرح ها و فرم های مختلفی را در سقف ایجاد کرد، همچنین می توان در سقف آشپزخانه، سرویس های بهداشتی و مراکز تجاری از پارکت های مختلف و متنوع جهت زیباسازی استفاده کرد.

9 – افزایش سرعت اجرا و کاهش زمان خواب سرمایه .

 10  بالا رفتن رفاه ساکنین در زمان بهره برداری .

Snap5133

Snap5134

  • برآورد ریالی اجرای تاسیسات زیر سقف یک واحد مسکونی با مساحت 100 متر مربع مورد بررسی قرار میگیرد :

لوله کشی فاضلاب

لوله کشی فاضلاب

ملاحظه میگردد  علی رغم افزایش کیفیت و سرعت اجرا ، نه تنها هزینه اضافه ای به پروژه تحمیل نمیشود بلکه کاهش هزینه هم داریم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد