این مجموعه با استفاده از تجارب چندین ساله نظارتی و مدیرتی نگارنده در پروژه های راهسازی و با توجه به جای خالی آن،به عنوان راهنمای عمل مهندسان ناظر و مهندسان مشاور(دستگاه نظارت)،تهیه شده است.
اعتقاد نگارنده در اولین تجربه نظارتی بر این است که مطالعه مشخصات فنی عمومی راه ، شرایط عمومی پیمان و دفترچه فهرست بهاء فتح البابی در شناخت وظایف مهندس ناظر بوده که پاسخگوی مناسبی برای سوالات مطروحه در جایگاه مهندس ناظر است و خود با شرکت در دوره های آموزشی تخصصی حین خدمت و در برخورد نزدیک با عوامل کاری(پیمانکاران،مهندسان مشاور) و نیز سالها کسب تجارب علمی بر غنای این شناخت افزوده که مطالب حاضر،حاصل آن است.
نحوه تنظیم مطالب به شکلی است که موارد مطروحه از نقطه نظر حقوقی،فنی و اجرایی در کنار هم بوده و نیز استفاده به جا از مدارک و دستورالعملهای فنی به صورت گاه به گام و منطبق بر اجرای مناسب و کامل یک پروژه راهسازی است و بطوری که مطالعه آن بر هر فرد دست اندر کار نظارت،علاوه بر فهم فنی و روانی کار، اعتماد به نفس و علاقهمندی به امر نظارت را در پی خواهد داشت.
با این امید که کوشش حاضر در راستای اجرای به واقع مهندسی پروزه های راهسازی در بخش نظارت ، مفید و موثر واقع شود و در گره گشایی مشکلات و حمل عملی مسائل کارگاهی و نیز آشنایی سیستماتیک مهندسان ناظر در پروژه های راهسازی به کار آید.
ناشر: وزارت راه و ترابری
مولف:محمد لاهوتی
سرفصل این کتاب:
فصل یکم – مقدمه بر شناخت وظایف مهندسین ناظر
فصل دوم – تجهیز کارگاه
فصل سوم – اجرای عملیات موضوع پیمان
فصل چهارم – بستر و بدنه راه
فصل پنجم – روسازی ر:.7-ه
فصل ششم – تعلیق ، تغییر مدت پیمان و قیمتهای جدید
فصل هفتم – تحویل و تضمین پیمان
پیوست