پارس عمران

مرکز آموزش مهندسی عمران و معماری

پارس عمران

مرکز آموزش مهندسی عمران و معماری

برج میلاد

درباره برج میلادبرجهای بلند در دنیا از این جهت اهمیت زیادی دارند که برای چندین منظور مورد استفاده قرار می گیرند، از طرفی برای انجام یک طرح بزرگ چند منظوره به طور یقین باید توان فنی و مهندسی در زمینه های مختلف در کشور موجود باشد. وقتی کشوری فناوری موشکی دارد یعنی مهندسی های مکانیک، هوا و فضا، شیمی، متالوژی، کامپیوتر، برق و مخابرات پیشرفته ای دارد و مهمتر اینکه میتواند این فناوری ها را در کنار هم قرار دهد و محصول نهایی را تولید کند. دانش و فناوری ساخت برجهای بلند نیز اینگونه است.
برای ساختن یک برج، باید توان مهندسی عمران و سازه، مهندسی معماری،‌ مهندسی مکانیک، برق، مخابرات و همچنین قدرت تولید و کنترل ساخت قطعات، تاسیسات و … وجود داشته باشد و البته شرایطی که این فناوری ها بتواند کنار هم کارکنند که مدیریت مهندسی اجرایی و پروژه می باشد.
ایده ساختن یک برج مخابراتی تلویزیونی در تهران حدود 8 سال پیش مطرح شد، سپس مطالعات دقیق برای برسی امکان و چگونگی ساخت آن انجام شد و در نهایت این طرح در سال 75 رسماً شروع به کار کرد طرح مزبور به طور کلی تشکیل شده است از برج و ساختمان راس آن، مرکز جشنواره ها و همایش های بین الملل، مجموعه تجارت جهانی، هتل پنج شتاره و پارک آی تی.
این برج چند منظوره با هدف ساختن سازه‏ای به یاد ماندنی و به عنوان نمادی برای شهر تهران و به منظور رفع نیازهای مخابراتی و تلویزیونی تهران ساخته شده است .
این برج با 435 متر ارتفاع پس از برج سی ان تورنتو کانادا با 553.3 متر ارتفاع، برج مسکو با 533.3 متر ارتفاع و برج شانگهای چین با 500 متر ارتفاع در مکان چهارم برج‌های مخابراتی جهان قرار دارد. این برج از 5 قسمت اصلی شامل: شالوده، ساختمان پای برج (لابی)،‌ بدنه اصلی برج، سازه راس و دکل تشکیل شده است. ساختمان راس آن یکی از بزرگ‌ترین ساختمان‌های راس در برج‌های مخابراتی دنیاست.
از میان طرح‌های متعدد پیشنهادی برای معماری برج، سرانجام طرحی برگزیده شد که با معماری ایرانی و اسلامی همخوانی بیشتری داشته باشد و بتواند پیروزی میان سنت‌های دیرین و فناوری نوین معماری ایجاد کرده و تمدن اصیل ایرانی - اسلامی را به جهانیان عرضه دارد.
دقت کار فنی در ساختمان برج به قدری است که همه قطعات برای خودشان شناسنامه ای دارند که تمامی مشخصات قطعه شامل اینکه ماده اولیه قطعه چه بوده، از کجا تهیه شده، قطعه کجا تولید شده و چه کسی مسؤل کنترل و بازرسی آن بوده است. برای کارهایی مثل جوش دادن قطعات هم این فرایند طراحی شده است، به طوری که معلوم است یک جوش در چه زمان انجام شده و چه کسی جوشکار آن بوده و چه کسانی کنترل و تایید کرده اند.

 

درباره برج میلاد

در سال 1371 از سوی دستگاههای اجرایی پیشنهاد احداث سازه ای نمادین به عنوان سمبل شهر تهران در قالب برج و تالار شهر در شهرداری تهران مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت. در پایان سال 72 گزارش مطالعات شناخت مرحله اول 17 نقطه از شهر تهران را به عنوان مکان هایی که می تواند هدف مورد نظر را برآورده سازد، تعیین کرد . چهار منطقه شامل تپه های عباس آباد، لویزان، یوسف آباد و کوی نصر به عنوان گزینه های برتر برج با کاربری غالب مخابراتی - تلویزیونی پیشنهاد شد.
با توجه به معیارهای فنی و اقتصادی و نیز موقعیت خاص تپه های کوی نصر در جنوب بزرگراه شهید همت این مکان به عنوان بهترین گزینه برتر برگزیده شد. سپس دستور نقشه برداری و مطالعات مکانیکی خاک داده شد و در سال 1373 مطالعات ژئوتکنیک و زمین شناسی انجام گرفت . این مکان در مجاورت پارکهای بزرگ پردیسان و نصر قرار گرفته و در حد فاصل بزرگراههای شهید همت، شیخ فضل ا... نوری و شهید چمران و رسالت واقع شده است . سپس با بررسی کاستی های شهر تهران احداث هتل پنج ستاره و مرکز همایش های بین الملل مورد توجه قرار گرفت. در تحقیقات صورت گرفته توسط کارشناسان، کمبود فضاهای گر دهمایی در شهر بزرگ تهران از نارسایی های شهری و در دیدگاهی وسیع تر از جمله نیازهای ملی شمرده شد. با توجه به گسترده شدن حوزه خدمات مجموعه تالار و برج و در جهت اجرایی نمودن طرحهای یاد شده شرکت یادمان سازه ر اهبری طرح عظیم مرکز ارتباطات بین المللی تهران را به عهده گرفت.
پس از تکمیل مطالعات فاز اول، مطالعات مرحله دوم برج مخابراتی – تلویزیونی شروع و به موازات آن عملیات اجرایی قسمتهایی از آن آغاز شد. همزمان با شروع مطالعات مرحله دوم و اجرایی شدن عملیات ساخت برج مخابراتی- تلویزیونی میلاد فکر ایجاد یک مرکز که بتواند از کاربری های متنوع این مجموعه استفاده کند و نیز با رفع کاستی ها بر جاذبه اقتصادی آن بیفزاید، مدیریت را برآن داشت تا به لحاظ سابقه نیاز شهر تهران، موضوع ایجاد مرکز تجارت بین الملل را نیز در مجموعه بررسی نماید . تفکر تاسیس چنین مرکزی با هدف ارتقاء حوزه تجا رت صنعتی و تجارت الکترونیک و کمک به توسعه صادرات غیرنفتی و بالاخره هم افزایی کارآیی هر یک از اجزای مرکز ارتباطات بین الملل شکل گرفت . از این رو برج میلاد تهران به عنوان مرکز ارتباطات مخابراتی - تلویزیونی، مرکز همایشها و جشنواره های بین المللی و هتل پنج ستاره به عنوان مرکز ارتباطات فرهنگی، اجتماعی و گردشگری در نهایت مرکز تجارت بین الملل به عنوان مرکز مبادلات تجاری شناخته شد.
عملیات اجرایی در سال 1375 توسط پیمانکار اصلی شروع شد و مجموعه هم اکنون در حال شکل گیری است. اجزای مجموعه مرکز ارتباطات بین المللی تهران جدا از کاربردهای مستقل خود در تأثیر متقابل با سایر قسمتها قرار گرفته است که می تواند برخی مشکلات شهر تهران و در نهایت کشور را حل نماید و از دیدگاه معماری شهری به لحاظ برخورداری از شاخص های آن نماد مناسب و منحصر به فردی برای نمایش اقتدار و عزم ملی ملت مسلما ن ایران و جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
از آنجایی که اطلاع رسانی اساسی ترین رکن تجارت به حساب می آید، با در اختیار داشتن برج مخابراتی و بهره گیری از ارتفاع آن زیرساخت های تسهیل تجاری نیز فراهم خواهد شد . به همین لحاظ احداث مرکز تجارت بین المللی در مجاورت برج مخابراتی مورد مطالعه قرار گرفت و کاربرد آن طی مطالعات امکان سنجی و اقتصادی تأیید شد. همچنین مطالعات مربوط به محل اقامت بازرگانان خارجی و بازدید کنندگان داخلی / خارجی لزوم ساخت هتل و مرکز همایش ها را مورد تأیید قرار داد.

اهداف طرح مرکز ارتباطات تهران
‐ پوشش امواج مخابراتی/ تلویزیونی و هواشناسی
‐ امکان واگذاری مراکز اداری، تجاری با هدف بازگشت سرمایه
‐ بهره گیری از امکانات رستوران گردان در سازه رأس برج با هدف سودآوری
‐ ساخت موزه انقلاب اسلامی در مجاورت سازه برج
‐ توسعه تجارت بین الملل و به خصوص تجارت الکترونیک (E-commerce) از طریق تسهیلات تجاری و فن آوری اطلاعات و تبادل آن (خدمات اینترنت)
‐ بهره گیری از تسهیلات گردهم آیی و برگزاری اجلاس های ملی و بین المللی
‐ استفاده از خدمات اقامتی و سیاحتی هتل پنج ستاره مرکز ارتباطات تهران
‐ واگذاری دفاتر تجاری و مراکز تجاری پای برج، هتل و مرکز تجارت بین المللی به منظور بازگشت سرمایه

معرفی اجزای مرکز ارتباطات بین المللی تهران
مشخصات قسمت‌های مختلف برج
قسمت اول، شامل پی و سازه انتقالی است که زیر سطح زمین و از تراز 00/14_ متر تا تراز 00/0 ± برج می‌شود. پی برج یک پی گسترده دایره‌ای شکل به قطر 66 متر و ضخامت متوسط 4 متر است و در محیط آن کابل‌های پس‌کشیدگی، کار گذاشته شده است.
سازه انتقالی به ارتفاع 15 متر شکلی شبیه به هرم ناقص دارد و شامل یک هسته مرکزی توپر و 8 دیوار مایل پشت بنددار است. به منظور تعیین رفتار پی و شناخت نیروها و تنش‌های موجود در آن، ابزار دقیقی مانند تنش سنج و کرنش سنج در نقاط مختلف آن تعبیه شده است. حجم بتن‌ریزی پی و سازه انتقالی تقریبا 21000 مترمکعب است.
قسمت دوم ساختمان پای برج است که 6 طبقه دارد و تا تراز 4/28 + متری ساخته می‌شود. این ساختمان به طور عمده شامل فضاهای تاسیساتی، اداری، خدماتی، هنری، ‌تفریحی و مراکز خرید است و مساحت طبقات آن در مجموع به حدود 15000 متر مربع می‌رسد.
قسمت سوم، بدنه اصلی برج است که سازه‌ای از جنس بتن مسلح دارد و از تراز 00/0 ±، تا 315+ متر امتداد می‌یابد. شکل کلی آن عبارت است از یک هشت ضعلی مرکزی به همراه تعدادی دیوار داخلی و چهار باله ذوزنقه‌ای شکل که به آن متصل می‌شود. بزرگ‌ترین قطر بدنه در تراز 00/0±؛ 28 متر است که با افزایش ارتفاع به تدریج کاهش می‌یابد و در تراز 240 متر، به حدود 5/16 متر می‌رسد و تا تراز 302 متر امتداد می‌یابد. در ضمن ضخامت دیوارها هم متغیر است و با افزایش ارتفاع، ‌کاهش می‌یابد.
در داخل 3 حفره بدنه اصلی برج،‌ 6 آسانسور 21 نفره با سرعت 7 متر در ثانیه نصب می‌شود و حفره چهارم نیز به پله اضطراری اختصاص دارد و همزمان با ساخت بدنه، قطعات آن نیز نصب شده است.
در بدنه اصلی برج علاوه بر آرماتورهای A3 از آرماتورهای خاص نیز استفاده می‌شود. این آرماتورهای خاص با بست مکانیکی به هم متصل می‌شوند و در 4 باله بدنه تا تراز 240 متری مورد استفاده قرار می‌گیرند.
عیار بتن مصرفی در بدنه برج 420 کیلوگرم بر مترمکعب است و مقاومت 28 روزه آن 350 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع تعیین شده است.
سیمان مصرفی سیمان نوع II و مواد افزودنی بتن شامل فوق روان‌کننده،‌ دیرگیر کننده و هوازاست. بتن مصرفی در بچینگ‌های مجاور برج ساخته می‌شود و پس از آن که با میکسر به پای بدنه آورده شد در زمانی حدود 5 دقیقه توسط ویچ به محل تخلیه در بالای قالب حمل می‌شود. دو آزمایشگاه مستقل کیفیت مصالح و بتن را به طور مرتب بررسی کرده و گزارش می‌دهند.
بدنه اصلی برج با روش قالب لغزان اجرا می‌شود. این روش برای ساخت سازه‌های بلند بتنی بسیار مناسب است و سرعت اجرا را به حدود 4 متر در هر شبانه‌روز می‌رساند. حرکت قالب و به تبع آن، آرماتوربندی - بتن‌ریزی و دیگر عملیات اجرایی به طور پیوسته است و توقف جز در موارد از پیش طراحی شده، امکان‌پذیر نیست.
قالب لغزنده موجود در بدنه اصلی برج با توجه به پیچیدگی‌های خاص آن طراحی و پس از ساخت بعضی قطعات آن در داخل کشور در پاییز سال 1377 نصب شد. مجموعه قالب از 3 عرشه کاری تشکیل شده است.
عرشه فوقانی که بتن‌ریزی و هدایت قالب در آن انجام می‌شود.
عرشه میانی که مخصوص آرماتوربندی و ویبره زدن بتن است و عرشه آویزان که نگهداری، عمل‌آوری و ترمیم احتمالی بتن در آن صورت می‌گیرد. بدنه اصلی برج از تراز 00/0± تا 315+ متر طی 9 مرحله کاری انجام شد و تمام حجم بتن‌ریزی آن حدود 31000 مترمکعب است.


برج میلاد
این برج سازه ای است بتنی که در ضلع جنوبی اتوبان شهید همت برروی تپه های نصر در حال ساخت است . برج میلاد با کاربرهای متنوع، 435 متر از سطح زمینهای مجاور ارتفاع دارد که از این نظر چهارمین برج مخابراتی - تلویزیونی بلند جهان و از نظر وسعت کاربری سازه رأس برج اولین آن در میان تمامی برجهای دنیا محسوب می شود.
مشخصات بدنه برج میلاد
پایه اصلی برج بتن آرمه است . ارتفاع آن 315 متر از روی زمین طبیعی با مقطع حجره ای (سلولار) است. حدود 33000 متر مکعب بتن در آن مصرف شده است . این بدنه شامل هسته مرکزی و چهار عدد باله است . درون هسته مرکزی 3 حجره به آسانسورها و یک حجره به راه پله اضطراری اختصاص یافته است . باله در تراز صفر برج به صورت ذوزنقه در چهار طرف قرار دارد و تا ارتفاع 240 متری به صورت هرمی شکل کاهش مقطع دارد . هسته مرکز از این تراز به تنهایی تا 315 متر ادامه می یابد. از تراز 245 تا 315 متر سازه رأس برج قرار دارد.

درباره برج میلادمشخصات معماری و کاربردی سازه رأس برج میلاد
ساختمان رأس برج میلاد مجموعه ای از 12 طبقه با کاربردهای مختلف در طبقات است . این ساختمان پس از اجرای بدنه اصلی برج تا تراز 315 + ساخته و در بالای بدنه اصلی نصب می شود. قسمت مرکزی سازه رأس برج بتنی است که قبلاً در امتداد بدنه اصلی برج و از تراز 247 + تا 315 + اجرا شده است.

سه طبقه تأسیساتی به ترتیب در ترازهای مختلف وجود دارد که مسا حت هر طبقه 70 متر مربع است . سازه فلزی ر أس مشخصاتی به شرح ذیل را داراست:
‐ به طور کلی سازه رأس به دو قسمت عمده شامل سبد فلزی و قسمت فوقانی تقسیم می شود.
‐ قسمت سبد فلزی سازه رأس به وزن 1300 تن در پای کار مونتاژ شده است که در مرحله اجرا پس از تقسیم به چهار مرحله (Stage) و با روش بالابری سنگین به وسیله جک های مخصوص، در محل قرار گرفته و نصب می شود.
‐ قطعات واسطه مربوط به فاصله بین مراحل اصلی (Stage) فوق الذکر و نیز کلیه قطعات فلزی سازه قسمت فوقانی به روش بالابری سبک بالا برده و در محل خود نصب می شود. در قسمت پایینی سبد فلزی یک مجموعه مخروطی شکل بتنی اجرا می شود که نقش اصلی در انتقال بارهای وارده ناشی از سازه (اعم از بارهای ثقلی و افقی ) برج را داراست . در اطراف مخروط بتنی مذکور یک تیر حلقوی بتنی اجرا و سپس پس تنیده می شود. همچنین قسمت مرکزی سازه رأس (امتداد بدنه اصلی برج ) در محدوده اجرای سازه فلزی رأس در امتداد عمودی پس تنیده می شود.
‐ بدنه بیرونی ساختمان رأس (نما) شیشه ای است که در قسمت سبد فلزی، توسط قابهای مخصوص به لوله های فلزی در بدنه سازه، متصل می شود.

مراحل اجرا
نخستین مرحله اجرا در تاریخ 12 دی ماه سال 1377 آغاز شد. پس از پایان این مرحله، آسانسور حمل پرسنل با ظرفیت 25 نفر در بخش مرکزی بدنه نصب شد. هنگام اجرای بدنه،‌ در هر 12 متر یک سقف دسترسی در بخش مرکزی ساخته می‌شد. بازشوها و صفحات مدفونی که در نقشه‌ها پیش‌بینی شده‌اند، به دقت اجرا می‌شوند. برای حفاظت از برج در مقابل صاعقه، سیم‌های مسی در بدنه برج کار گذاشته شده که تا کف پی امتداد دارند و در نهایت به شبکه هم پتانسیل کف پی متصل می‌شوند. علاوه بر این به منظور بررسی عملکرد نیروها، در زیر پی و بدنه برج ابزار دقیق استاتیکی و دینامیکی در مکان‌های مختلف بدنه جایگذاری می‌شوند که از نتایج آنها برای کسب اطلاعات بیشتر، برای نگهداری برج و همچنین کارهای تحقیقاتی می‌توان استفاده کرد. به همین ترتیب و برای اطلاع از هرگونه حرکت احتمالی بدنه برج و محدوده اطراف آن یک شبکه میکروژئودزی در بدنه و اطراف برج ایجاد شده است، تا در هنگام لزوم توسط دوربین‌های دقیق نقشه‌برداری بتوان اطلاعات لازم را ثبت و ضبط کرد.
قسمت چهارم ساختمان سازه راس است که ساختمانی 12 طبقه و از جنس اسکلت فلزی است و از تراز 245+ تا 315+ متری ساخته می‌شود. نمای بیرونی این ساختمان شیشه‌ای است و طبقات مختلف آن علاوه بر کاربردهای تاسیساتی،‌ مخابراتی و تلویزیونی دارای جاذبه‌های تفریحی شامل رستوران ‌گردان، سکوی دید روباز و گنبد آسمان در آخرین طبقه است. مساحت طبقات ساختمان راس برج در مجموع حدود 12 هزار مترمربع است و بیشترین قطر آن 60 متر است. وزن کل اسکلت فلزی این ساختمان 2 هزار تن است که توسط تیرهای شعاعی و اتصالات صفحه فلزی به بدنه بتنی متصل می‌شوند.

سازه شش قسمتی
به منظور ایجاد یک روند عملی در مراحل ساخت و نصب، این سازه به 6 قسمت تقسیم شده است. روش بالابری و نصب 3 بخش این سازه روش بالابری سنگین نامیده می‌شود. در این روش قطعات از قبل ساخته شده،‌ در روی زمین و در پای برج مونتاژ شده و توسط کابل به یکدیگر بسته می‌شود.
مجموعه حاصل توسط کابل‌هایی که به نقاط مشخصی از آن اتصال می‌یابد، به عرشه‌ای در قسمت فوقانی برج متصل می‌شود. این کابل‌ها به جک‌های مخصوصی متصلند که برای عملیات بالابری سنگین از آنها استفاده می‌شود.
اعضای باقی‌مانده نیز توسط بالابری سبک به بالای برج حمل شده و نصب می‌شوند. سبد اصلی سازه راس سنگین‌ترین قطعه‌ای است که با این روش در برج بالابری می‌شود و وزنی حدود 3 هزار تن دارد. به منظور حصول اطمینان از کیفیت ساخت سازه در کارخانه سازنده، روند ساخت و بازرسی‌های موردنیاز طی نظامی مدون انجام می‌شود. این نظام شامل موارد بازرسی نقشه‌ها و قطعات، تطابق با استانداردهای موردنظر و گواهینامه‌های مربوط به دست‌اندرکاران ساخت است.
قسمت پنجم، دکل به طول 120 متر است که از تراز 315 متر شروع می‌شود و تا تراز 435 متری ادامه می‌یابد. در قسمت تحتانی پایه این سازه به میزان 7 متر در بتن مدفون شده است. قطر این دکل در پایه 6 متر است و در نهایت به 60 سانتی‌متر می‌رسد و به گونه‌ای ساخته می‌شود که آنتن‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی روی آن نصب می‌شوند.
بنا به پیش‌بینی مشاور، دکل در دو قسمت 70 متری و 50 متری در داخل بخش مرکزی بدنه برج ساخته می‌شود. پس از ساخته شدن، هر بخش توسط جک‌های بالابر به مکان خود منتقل می‌شود و در آن مکان نصب می‌شود.

امکانات ویژه برج
1- آسانسور: برج دارای شش آسانسور اصلی خواهد بود که به صورت زیر تفکیک می شود:
- آسانسور میهمان 2 دستگاه
- آسانسور خدماتی 1 دستگاه
- آسانسور خدماتی و تلویزیونی و مخابراتی 1 دستگاه
- آسانسور رستوران گردان 1 دستگاه
- آسانسور گنبد آسمان 1 دستگاه
- علاوه بر شش آسانسور فوق یک آسانسور بین طبقات رأس حرکت خواهد کرد
2- رستوران گردان
3- محیطهای رو باز و سر بسته برای بازدید از شهر
4- نمایشگاه دفاع مقدس در لابی
5- امکانات ویژه مخابراتی
6- امکانات ویژه تلویزیونی
7- دکل مخابراتی با آنتهای متفاوت
8- کافه تریا در رأس
9- گالری آزاد هنری
10- امکانات فروشگاهی در لابی
11- فضاهای خدماتی

درباره برج میلادساختمان لابی
ساختمان لابی یک بنای شش طبقه (دو طبقه زیرزمین، یک طبقه هم کف، سه طبقه فوقانی ) با فونداسیون مشترک برج است . این بنا بتنی است و از تراز 9.5- متر آغاز می شود و بام آن در تراز 28 متر به بدنه اصلی برج متصل می شود. مساحت کل لابی حدود 15000 متر مربع است.
این ساختمان در چهار محل توسط پل های ارتباطی به بدنه اصلی برج مرتبط می شود و از این طریق می توان به آسانسورهای موجود در بدنه اصلی دسترسی یافت.

مشخصات معماری لابی
1- دال بتنی کف طبقات و بام
2- دیوار پیرامونی زیر زمین های اول و دوم یا دیوار حایل محیطی
3- پل های ارتباطی
4- پله ها و پله برقی های موجود در مجاورت شعاع داخل طبقات

امکانات ویژه لابی
1- بخشهای اداری تجاری
2- پشتیبانی
3- موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس (پیشنهادی)

دکل آنتن
این سازه اسکلت فلزی به ارتفاع 120 متر است که از فولاد خاص ضدخوردگی ساخته می شود . در 45 متر بالایی دکل، سه نوع آنتن فرستنده نصب می شود و در همین قسمت پوششی فایبر گلاس روی دکل قرار خواهد گرفت.

مرکز همایشهای بی نالمللی و مرکز ارتباطات تهران
تعداد طبقات این بنا 8 طبقه ( 5 طبقه زیرزمین، 1 طبقه همکف، 1 نیم طبقه، 1 طبقه فوقانی ) است و دارای زیربنایی حدود 000 ر 50 متر مربع است.
سالن اصلی با قطر رینگ 40 متر ظرفیت گنجایش 1500 نفر را دارا می باشد. امکانات ویژه مرکز همایش به شرح زیر است:
1- اتاق جلسات : در کنار مرکز همایش اتاق هایی با ظرفیت های متفاوت جهت برگزاری کنفرانس ها و جلسات قرار دارد که دارای امکانات لازم برای برگزاری جلسات است.
2- آسانسور: مرکز همایش تهران دارای 9 دستگاه آسانسور است.
3- سیستم تهویه مطبوع : در مرکز همایشها و جشنوار ه های بین المللی تهران هر صندلی دارای یک خروجی جهت تهویه هوا و سالن نیز جداگانه دارای خروجی های متعدد هوا است.
4- پارکینگ: این مرکز دارای سه طبقه پارکینگ خودرو با ظرفیت بالا می باشد که هر طبقه به طور جداگانه دارای پارکینگ موتور سیکلت نیز هست.
5- مرکز گردهمایی : مرکز گردهمایی، سالن دایره ای شکل و یک طبقه فوقانی که از 1500 صندلی تشکیل شده است.
6- صحنه و امکانات ویژه
7- فضاهای اداری و خدماتی
8- واحد سمعی و بصری
9- چاپخانه

درباره برج میلادهتل پنج ستاره مرکز ارتباط تهران
این بنا شامل 18 طبقه که در مجموع دارای 500 اتاق خواهد بود و حدود 97000 متر مربع زیربنا می باشد.

امکانات ویژه هتل عبارتند از:
1- هتل پنج ستاره دارای 15 عدد آسانسور است.
2- تهویه مطبوع: تهویه مطبوع این هتل مطابق با استاندارد هتل های پنج ستاره است.
3- پارکینگ: هتل دارای 3 طبقه پارکینگ به ظرفیت 200 خودرو است که هر طبقه به طور جداگانه دارای پارکینگ موتورسیکلت نیز هست.
4- فضای ورزشی: در مجموعه حاضر استخر، سونا (خشک و بخار)، سالن بدنسازی وجود دارد.
5- رستوران و تالار پذیرایی : هتل مرکز ارتباطات تهران دارای 3 رستوران با غذاهای ایرانی و خارجی و یک تالار پذیرایی است.
6- سالن نشیمن: در طبقه همکف و کلیه طبقات، این فضاها در نظر گرفته شده است.
7- اتاق جلسات
8- درمانگاه
9- آژانس تاکسی و مسافربری
10- فضاهای اداری و خدماتی
11- واحدهای تجاری


مرکز تجارت بین الملل
این مرکز با عرصه حدود 1500 متر مربع و زیربنای حدود 216000 متر مربع با ارتفاع 33 متر در هفت طبقه ( 2 طبقه پارکینگ و 5 طبقه فوقانی) خواهد بود.

امکانات ویژه مرکز تجارت بین الملل:
1- فضاهای تجارت بین المللی
2- فضاهای تجارت داخلی
3- فضاهای مخابراتی – تلویزیونی
4- فضاهای فرهنگی و اجتماعی
5- فضاهای خدماتی
6- نمایشگاه موقت کالا و تولیدات
7- سالنهای نمایشگاهی حرفه ای
8- بخش رایانه و ارائه آخرین اطلاعات اقتصادی، صنعتی، تجاری
9- بخش ارتباطات فرهنگی – علمی
10- پارکینگ (وسایل نقلیه سبک و سنگین)
11- آسانسور
12- سیستم تهویه مطبوع


مطالعات میکروژئودزی و رفتارسنجی ژئوتکنیک برج میلاد
این مطالعات از اواخر سال 1377 و هم زمان با شروع بتن‌ریزی بدنه برج، آغاز و سیستم مربوط به آن طراحی شد و هدف آن، بررسی حرکت‌های احتمالی افقی و ارتفاعی محوطه پیرامون برج و بدنه بتنی آن می‌باشد.
سیستم طراحی شده شامل شبکه سه بعدی خارج برج (9پیلار میکروژئودزی که در محوطه اطراف برج مستقر شده) است. شبکه سه بعدی روی بدنه برج (20 نقطه نشانه در 5 تراز مختلف ارتفاعی برج) و شبکه ترازیابی (8 نقطه در محوطه اطراف و 7 نقطه پای بدنه برج) است. این نقاط به عنوان نقاط مبنا هستند و در مقاطع مختلف زمانی و براساس پیشرفت عملیات اجرایی برج، مختصات آنها قرائت و با مراحل قبل مقایسه می‌شود. به این ترتیب، کلیه حرکت‌های افقی و ارتفاعی محوطه و بدنه برج به دست می‌آید. این حرکت‌ها با مقادیر تئوری مقایسه می‌شوند و سپس تصمیمات لازم فنی و اجرایی گرفته می‌شود. لازم به ذکر است دستگاه‌هایی که در این مشاهدات مورد استفاده قرار می‌گیرد دارای دقت و حساسیت بسیار زیادی می‌باشد، ضمن آن که هر مشاهده چندین بار صورت می‌گیرد تا خطاها به حداقل برسد.
تاکنون چهار مرحله مشاهدات میکروژئودزی انجام شده و گزارش‌های مربوط ارسال گردیده است. زمان این مراحل خردادماه 78 ، مهرماه 78 ، اسفندماه 80 و اردیبهشت ماه 82 بوده است. مقدار جابجایی های مسطحاتی و ارتفاعی بر اساس آخرین مشاهدات به شرح ذیل می باشد :
شبکه‌ی سه بعدی خارج برج
حداکثر جابجایی مسطحاتی پیلارهای 9 گانه نسبت به اولین مرحله مشاهدات خرداد ماه 78 حدود 4 میلی متر و نسبت به مرحله قبلی مشاهدات ( اسفند 80 ) حدود 2 میلی متر است. ضمن آن که هیچ کدام از پیلارها حرکت ارتفاعی نداشته اند .
شبکه‌ی سه بعدی روی بدنه‌ی برج
تراز 2/49 متر : نقاط نشانه در این تراز برج حرکت مسطحاتی معادل حداکثر 7/4 میلی متر نسبت به مهر ماه 78 و 6/1 میلی متر نسبت به اسفند ماه 80 داشته اند. مقدار جابجایی عمودی ( نشست ) این نقاط حدود 25 میلی متر نسبت به مهر ماه 78 سه میلی متر نسبت به اسفند ماه 80 می باشد.
تراز 2/145 متر : نقاط این تراز حرکت مسطحاتی معادل حداکثر 25 میلی متر نسبت به مهر ماه 78 و 6 میلی متر نسبت به اسفند ماه 80 داشته اند و مقدار نشست این نقاط نیز حدود 51 میلی متر نسبت به مهر ماه 78 و 3 میلی متر نسبت به اسفند ماه 80 می باشد .
لازم به ذکر است حرکت های مسطحاتی در این ترازها مطابق پیش بینی ها است. در تراز 2/145 هم قاعدتاً باید حرکت های مسطحاتی بیش از ترازهای پائین تر باشد. علت آن هم می تواند مواردی از قبیل کاهش قطر بدنه اصلی، خطای بیشتر قرائت، تأثیر باد، تابش یک طرفه آفتاب به بدنه برج و تغییرات حرارتی باشد. این موارد در ارتفاع های بالاتر تأثیر بیشتری دارد. در مورد نشست ها نیز با توجه به تغییر شکل الاستیک بدنه بتنی برج و تغییر شکل های ناشی از خزش بتن و همین طور نشست پی برج این مقادیر مطابق روابط تئوری و قابل پیش بینی می باشد.
شبکه‌ی تراز‌یابی
نقاط محوطه اطراف برج نسبت به مشاهدات تیرماه 78 تغییرات ارتفاعی را نشان نمی دهد و نسبت به اسفند ماه 80 نیز تورمی حداکثر معادل 2 میلی متر را نمایان می سازد که به نظر می رسد عمده آن در حد خطاهای موجود باشد. نقاط پای بدنه برج نیز نسبت به تیر ماه 78 نشستی معادل 9 میلی متر داشته و نسبت به اسفند ماه 80 تغییری نداشته است. جابجایی این نقاط تقریباً معادل نشست پی برج می باشد که کمتر از مقدار پیش بینی شده نشست پی برج می باشد.
نتیجه : خوشبختانه تغییراتی که در مجموعه برج و محوطه اطراف آن مشاهد شده در حد تغییرات قابل پیش بینی بوده و هیچ حرکت نامتعادل و نگران کننده ای موجود نیست.
 

درباره برج میلاد

درباره برج میلاد


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد